Зовем се Дуња

Блог

Лична мишљења, ставови и предлози Ненада Милкића по питањима из свакодневног живота и света који нас окружује

Поља тишине (пут у Јасеновац и Д. Градину)

2
После посете Јасеновцу и Доњој Градини више ништа не може бити исто. Репортажа са места где све почиње и где се све завршава.

Вратила се “Дуња”

1
Прича о деци која су рођена, али и оној која нису; доживљаји абортиране деце описани кроз роман "Зовем се Дуња" од средине јануара поново у продаји.

О кружним честиткама

1
Зашто шаљемо исте кружне поруке стотинама људи од којих нам многи не значе ништа, а не посветимо време да смислимо бар једну оном ко нам много значи? Стоп таквим порукама.

Срећни празници

0
Прошлост је у сликама, а будућност сами сликамо. Срећне празнике жели вам уредништво сајта www.nenad.in.rs

Хвала Марији и „Церском маршу”

0
Не постоје речи којима бих могао описати захвалност за браћу и сестре из "Церског марша" за све што су чинили и што чине за мене. ХВАЛА ВАМ!

Трилогија о слободи

0
Шта да радиш кад имаш три цела слободна дана? Одговор је једноставан - прочиташ Јаничара, Устаника и Четника, и останеш без речи. Браво, Еди!

Срам вас било!

0
Пре неколико дана отворен "Лидл". То и не би била нека вест да се није десио случај "пилићи". На све то, моја је порука - срам вас било!

Праштајте синови српски (Горан Врачар)

0
Горан Врачар је писац и песник из Републике Српске, чија дела би требали много више читати у Србији. Има се шта прочитати, чути и научити.

Да ли нас Српска заслужује?

0
Да ли нас Српска заслужује или шта је Богу згрешила да нас има. Дани Српске у Србији трају. Горану Врачару и Жељку Пржуљу хвала за незаборавно вече.

Коначно – “БЕСМРТНИ БАТАЉОН”

6
"Бесмртни батаљон", као и цела трилогија "Ми смо бранили Кошаре", објављене и пуштене у продају од понедељка 27.8.2018. године, у издању "Паноније" из Руме

НАЈЧИТАНИЈЕ

Имао сам деветн’ест година

0
Човече... Ако те тако могу назвати. Шта радиш у ноћи док тражим спас? Слушаш ли сове? Можеш ли заспати? Чујеш ли мој глас?

Сећање на Драгана Шумара…

0
Зову карауле одазвао се Крагујевац (10.4) и Трстеник (11.4) где ће се одржати вече сећања на пале хероје са Кошара са посебном посветом великом Шумару

Сребреница

1
Док сам радио један текст о Сребреници, чуо сам много језивих прича преживелих Срба. Та сведочанства сам преточио у стихове који следе, а у циљу да се чује јаук и бол, а сачува и сећање на страдале Србе у селима око Сребренице, као и у затворима у самом граду.

Није проблем Швајцарска

5
Швајцарска - Србија 2-1. Није нам крив ни судија, ни пенал, ни провокације Шиптара. Криви су наша лењост после датог гола и одсуство борбености.

Шта то беше ГЕНОЦИД?

0
Кажу кажњаваће новчано ко оспорава геноцид у Сребреници? Ево ја се јављам први за казну! Мој став је производ просте математике и тумачења права. А њихов?