Поштовани читаоци,
драги моји који ме све ове године подржавате, пратите, снажите и помажете да истрајем, пре свега бих желео да вам се захвалим.

Слика 1. – места у којима је одржана промоција романа “Зов карауле”

У претходном периоду добио сам много мејлова и порука са питањем када ће изаћи трећи, последњи део трилогије о Кошарама – “Бесмртни батаљон”. Моји одговори, као и одговори мојих сарадника су били доста неодређени, а томе је утицало много фактора.

Наиме, објавити књигу је веома тежак подухват. У Србији, ако нисте учесник ријалити програма још теже, скоро немогуће. Идеја је била да трилогију објавимо на годишњицу почетка бомбардовања – нисмо успели. Затим је у причи био 9. април као дан почетка напада на Кошаре – и то се излајовило. Онда смо бар хтели да се поклопи са датумом Кумановског споразума – на жалост ни од тога није било ништа.

Многи ће рећи неозбиљно и непрофесионално одлагање и разумем разочарење и љутњу. Међутим, знам кроз шта морамо проћи и ја и цео мој тим да би једна књига била објављена и да смо се само ми питали те књиге би одавно изашле и биле у вашим колекцијама. Као основни разлози одлагања су се испречили бирократски и материјално финансијски проблеми који су били нерешеви да би се цео пројекат привео крају, иако је одавно започет.

Међутим, данас имам одличну вест и поуздан рок када ће “Бесмртни батаљон” и цела трилогија угледати светлост дана.

Слика 2. – Издавачко предузеће “Панонија” из Руме

Синоћ је склопљен финални договор између “Паноније” из Руме, као правног лица, и мене, као аутора трилогије, у којима сам препустио ауторска права наведеном издавачком предузећу. У вишесатном разговору увидео сам у озбиљност и професионалност људи који представљају “Панонију”, од раније ми је познат квалитет њихових ранијих издања, а и поклопили су се планови и размишљања обе стране у вези трилогије “Ми смо бранили Кошаре”.

Све наведено довело је до договора. Роман “Бесмртни Батаљон”, као и прва два дела трилогије “Последња стража” и “Зов карауле” биће објављени у октобру, пред Београдски сајам књига.
– Сва права како у објављивању тако и у дистрибуцији књиге пренета на ИП “Панонија” па када књиге буду објављене моћи ће да се купе, осим на Сајму, и преко сајта (ИП Панонија Рума). На овом сајту можете потражити и све даље информације око дистрибуције и резервисања примерака, и друго.
– Други начини и места продаје биће на време објављени када књига изађе из штампе
– Промоција трећег дела романа планирана само у неколико градова (не више од 10-так)
– С обзиром да су се многе Бибиотеке јављале око куповине књиге – трилогија ће бити понуђена на откуп уколико жеља буде и даље постојала

Драги моји, видимо се и дружимо се, за почетак на Београдском сајму књига, у октобру 2018. године, на штанду ИП “Панонија” из Руме

Ненад Милкић

НАПИШИТЕ КОМЕНТАР

Унестите коментар!
Унесите име