Зовем се Дуња
Home Књиге Књиге Зов карауле

Зов карауле

(1 коментар)

1.000 дин.

Други део трилогије „Ми смо бранили Кошаре“, наставак приче из романа „Последња стража“.

Роман „Зов карауле“ заснован је на истинитим догађајима испричаним од стране преживелих хероја, и настао је у знак сећања на оне који се са Кошара нису вратили.

Ауторско издање
Број страна: 342
Повез: броширан
ISBN: 978-86-919925-0-7
Година: 2016

Нема на залихама

Опис

Битка за Кошаре највећа је битка модерне српске историје. Тих неколико километара уз саму границу са Албанијом, подно Проклетија, за Васкрс 1999. године, постају српски Термопили у којима стотинак војника, често гладних и без довољно муниције, док чека појачање које никако не долази, одбија напад неколико хиљада терориста ОВК.
Несвесни свега шта се дешава око њих и независни од осталих догађаја, они стоје као прва и једина препрека бројнијем и боље опремљеном непријатељу који покушава да продре у Метохију.
Ојачани духом празника, дана када се по православном календару Христ вратио међу људе, полажући на олтар отаџбине своје најбоље другове, хероји Кошара се уздижу и стају уз раме јунака са Косова поља, Чегра, Цера, Мојковца, Кајмакчалана…
Битка за Кошаре тих дана постаје Битка за Србију, велика борба коју су хероји у рату успешно добили. Поразио их је – мир.

Роман „Зов карауле“ заснован је на истинитим догађајима испричаним од стране преживелих хероја, и настао је у знак сећања на оне који се са Кошара нису вратили. Слава им!

Ненад Милкић

„Можда за тебе и теби сличне горе нема ништа. Можда. Али за мене има много тога. Света земља и граница исписана крвљу. Кости које су темељи државе. Духови мртве страже који чувају Србију. Све је то на Кошарама. Тамо су и част, морал, поштење, младост и храброст једне нације.“

Одломак из романа

1 коментар за Зов карауле

  1. Bane

    Knjiga je fenomenalna. Dva puta sam je pročitao. Sve preporuke.

Напиши коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

НАЈЧИТАНИЈЕ

Имао сам деветн’ест година

0
Човече... Ако те тако могу назвати. Шта радиш у ноћи док тражим спас? Слушаш ли сове? Можеш ли заспати? Чујеш ли мој глас?

Сећање на Драгана Шумара…

0
Зову карауле одазвао се Крагујевац (10.4) и Трстеник (11.4) где ће се одржати вече сећања на пале хероје са Кошара са посебном посветом великом Шумару

Сребреница

1
Док сам радио један текст о Сребреници, чуо сам много језивих прича преживелих Срба. Та сведочанства сам преточио у стихове који следе, а у циљу да се чује јаук и бол, а сачува и сећање на страдале Србе у селима око Сребренице, као и у затворима у самом граду.

Није проблем Швајцарска

5
Швајцарска - Србија 2-1. Није нам крив ни судија, ни пенал, ни провокације Шиптара. Криви су наша лењост после датог гола и одсуство борбености.

Шта то беше ГЕНОЦИД?

0
Кажу кажњаваће новчано ко оспорава геноцид у Сребреници? Ево ја се јављам први за казну! Мој став је производ просте математике и тумачења права. А њихов?