У престоници Рађевине, Крупњу, тринаестог дана априла, одржано вече сећања на хероје Кошара и промоција књиге “ЗОВ КАРАУЛЕ” коју су заједничким снагама организовали Удружења “ОТАЏБИНА ПАМТИ” и Библиотека “Политике”. Пред око 70 посетилаца аутор романа Ненад Милкић подсетио је на хероје који су за време НАТО агресије бранили јужну српску границу, и који су својим подвигом подсетили на претке са Цера, Колубаре, Мачковог камена…

У педесетоминутном програму Крупањци, као и гости из Ниша, Београда, Лепосавића, Новог Сада, Зрењанина, и других градова који су имали тродневни програм у Рађевини, где је промоција књиге била само почетак активности, имали су прилике да виде и аутентичне слике којима је употпуњена прича о Кошарама и борбама у рејону карауле.

Минути у изузетно емотивној ноћи су брзо прошли, али ће, према изјави посетилаца још дуго се причати о Шумару, Јагуару, Леовцу, Крунославу, и другима.

О промоцији у Крупњу можете читати и на порталу “Лозничких новости”, у тексту сјајног Небојше Трифуновића.

http://www.loznickenovosti.com/index.php/component/content/article/108-kultura/10752-z-v-r-ul-pr-ds-vlj-n-u-rupnju-sh-r-su-si-b-l-b-rb-z-sl-b-du?Itemid=101

Крупањ је била 25. по реду промоција романа “Зов карауле” и према плану претпоследња која ће се одржати. Следећа, уједно и последња ће бити у суботу, 21. априла у месту Лаћарак код Сремске Митровице, у склопу вечери сећања на настрадалог хероја Кошара из тог места – Миленка Божића.

Фото: Драгана Милкић

НАПИШИТЕ КОМЕНТАР

Унестите коментар!
Унесите име