Већ неко време сам размишљао да престанемо са одржавањем промоција књиге ЗОВ КАРАУЛЕ, највише из разлога да би се могао посветити објављивању трећег дела најављене трилогије. Да смо бирали боље место за завршетак круга од 26 промоција не би могли изабрати. Небо је то све удесило по својим критеријумима.

У Лаћарку, питомом сремском селу надомак Сремске Митровице, у ком је вечни починак нашао један од хероја Кошара, Миленко Божић, њему у част и славу одржано је вече сећања у просторијама школе коју је похађао. Лаћарчани, њих преко 200, су дошли да се на овај начин присете и подсете свог суграђанина, и уз сузе слушају говоре учитељице Миленка Божића, затим његових ратних другова Гарића и Жупића, те ратног команданта 53. граничног батаљона.

Пре саме промоције, признајем, пријатно смо били изненађени најавом догађаја. Организатор се потрудио да се што више људи обавести о предстојећој вечери сећања.

Билборд је најавио догађај, а препуна сала нас је сачекала. Осим учесника програма, у овој вечери били су присутни још тројица хероја са Кошара, као и Синди Иванковић, ћерка херојског капетана Крунослава.

Емотивно вече, препуно суза је завршено а сви ми који смо као гости дошли у Лаћарак, у том месту смо оставили и део наше душе. Слава хероју Миленку Божићу и свим херојима одбране од НАТО агресије.

О свему је извештавао Коперникус – Шид

Zov karaule

Svečana sala Osnovne škole ''Triva Vitasović- Lebarnik'' u Laćarku kod Sremske Mitrovice, bila je premala da primi sve one koji su želeli prisustvovati promociji knjige ''Zov karaule'' autora Nenada Milića. Pored promocije bilo je to ujedno i komemorativno veče, odnosno podsećanje na jednog od meštana Laćarka Milenka Božića koji je 1999. godine poginuo na karauli ''Košare'' u bici sa albanskim teroristima.

Posted by Kopernikus RTV Šid on Monday, April 23, 2018

НАПИШИТЕ КОМЕНТАР

Унестите коментар!
Унесите име