Ненад Милкић, аутор романа „Зов карауле“ најавио да ће на пролеће 2018. године бити комплетирана трилогија „Ми смо бранили Кошаре“ трећим, завршним романом који ће се звати „Бесмртни батаљон“.

За разлику од првог дела трилогије „Последња стража“ који је посвећен пре свега Влади Радоичићу и његовим друговима убијеним у терористичком нападу у рејону карауле Кошаре у септембру 1998. године, и другог дела „Зов карауле“ који је посвећен палим и преживелим херојима Кошара који су примили копнени удар агресора, трећи део ће бити посвећен свим припадницима граничног батаљона који је храбро стао у одбрану Косова и Метохије, Србије и СР Југославије, држећи граничну линију према Албанији неосвојивом и непролазном.

Саопштење Ненада Милкића преносимо у целости:

Драги моји,

Многи ме питају када ће изаћи трећи, завршни део, трокњижја о Кошарама. План је био да то буде до краја ове године, али се то на жалост због много ствари неће моћи урадити. Због тога је објављиваље одложено за пролеће, односно крај марта или почетак априла, како би се излазак књиге из штампе поклопио са годишњицама у том периоду.

Ја лично, и екипа која се окупила радећи на овој књизи, надамо се да ћемо до тада све проблеме успети решити и да ће књига неометано изаћи.

Што се тиче издавачке куће, ни за овај роман је неће бити, бар што се тиче Србије. До сада се нико озбиљан није појавио ко би стао иза ове књиге, а мале су шансе да ће се то десити и до пролећа. Тако да и са „Бесмртним батаљоном“ улазим као самостални аутор.

Ова одлука повлачи и низ других питања, а пре свих оних финансијских. Људи који се баве припрама и штампом знају колико ће све ово коштати. За људе који само купују књигу као „готов производ“ напоменућемо да су то много већи трошкови него што ви можете замислити када сте онако мало гомилу папира узели у руке, прелистали и прочитали за пар сати или дана.

Због тога, ево јавно позивам свакога ко може и жели помоћи да књига о Кошарама угледа светло дана до датума који смо одредили.

И на послетку, о свему свакако можемо причати и на трибинама које следе а планиране су за сада Рогатица у РС, као и Лозница и Ужице у Србији.

Свако добро,
Ненад Милкић

Корице за Бесмртни батаљон

Напомињемо још једанпут и апелујемо на људе да нас не питају када и где могу купити ову књигу јер је Ненад јасно назначио да излази на пролеће следеће године, а свако добронамеран ко жели да помогне да књига изађе може се јавити Ненаду поруком на контакт страници.

НАПИШИТЕ КОМЕНТАР

Унестите коментар!
Унесите име