Дан након Пљеваља пут нас је довео у Ниш. Учешће у промоцији осим Милкића и Меденице, узели су и учесници битке на Кошарама – Пламен, Пезос и Цицибан.

Пре промоције указана је велика част те смо имали прилику да обиђемо спомен собу чувеног Гвозденог пука, у касарни Књаз Михаило, те је том приликом од стране бригадног генерала Јелића, Милкићу уручена књига о Гвозденом пуку.

Одмах након тога у Команди копнене Војске учеснике промоције и организаторе примио је Командант копнене војске, генерал Симовић, који је са најближим сарадницима, дошао и на промоцију књиге. Такође, том приликом имали смо прилику да посетимо спомен собу у просторијама Копнене војске.

Сама промоција у Дому Војске протекла је мирно и свечано, уз присуство великог броја припадника Војске Југославије, ратних ветерана, представника разних удружења. Велику част доласком на промоцију указала нам је мајка страдалог војника Милоша Павловића.

У Малој сали Дома Војске стало је око 200 људи, а још пар десетина остало је испред.

Сутрадан смо имали прилику да посетимо и седиште 63.падобранског батаљона, јединице која је такође дала допринос и жртве, за одбрану Кошара.

НАПИШИТЕ КОМЕНТАР

Унестите коментар!
Унесите име