У недељу, осамнаестог дана новембра, упутили смо се у походе браћи и сестрама у вољеној Рогатици, носећи барјак борбе против заборава и културе несећања. Пут нас је водио преко Романије коју је покрио први снег који паде ове зиме и по густој магли у којој се пут једва назирао. Ипак, када са љубави нешто чиниш онда се то мора добро завршити. Тако и ми сретно дођосмо и вратисмо се из Рогатице

Промоција трећег, завршног дела трилогије „Ми смо бранили Кошаре” била је планирана да се одржи у просторијама некадашњег Ловачког дома. Пред око 50-так присутних по изузетно хладном времену, више од сат смо се још једном присетили бесмртних хероја који су бранили јужну српску границу приликом копненог напада на СРЈ.

У изузетно лепој и свечаној атмосфери, препуној емоција, публици су се обраћали осим аутора трилогије, и Предраг Спајић испред организатора, за читање текста била је задужена Марина, док су у музичком делу учествовали Катарина Трифуновић из Шапца која је својим гласом пробудила „Јунаке са Кошара” и „Вилу са Кошара”, као и сјајни млади брат Никола који нам се представио уз гусле. Такође, велика захвалност и за представнике БН телевизије која је медијски пропратила промоцију књиге у Рогатици.

Још једном користимо прилику да се захвалимо људима који су се „дрзнули” да и поред политичких саплетања, али и временских неприлика, организују једно вече посвећено култури несећања. Како у октобру претходне године, тако и у новембру ове године из Рогатице смо отишли пуне душе и са осмехом на лицу, знајући да ћемо у Рогатици увек наићи на браћу, топли дочек и срдачно пријатељство.

До скорог виђења!

НАПИШИТЕ КОМЕНТАР

Унестите коментар!
Унесите име