Дочекасмо и дан када се “Бесмртни батаљон” званично појавио у јавности као трећи, завршни део трилогије о Кошарама. Прва промоција, као што ред налаже, одржана је у граду издавачке куће која је преузела на себе да настави ону причу под чијим теретом и изазвани умором, ми помало посустали.

Рума је, тог 20. септембра била место окупљања родољуба. Са једне стране представници издавачке куће Панонија, новинар Михаило Меденица, књижевник Милан Богојевић. Затим су се ту окупили бројни представници медија из покрајине и регије. Дошло је и шест бивших припадника јединица које су браниле рејон карауле “Кошаре” за време агресије. Уз Шмигија, Гарића, Микицу, Ћала, Цицибана, Дражу, појавио се и тадашњи командант 53. граничног батаљона Шљиванчанин, који се такође обратио присутнима. Раме уз раме са њима стајали су и чланови породице херојског капетана Крунослава Иванковића, који је свој живот положио управо у близини карауле.Знатан број пријатеља и поштовалаца борбе против заборава дошло је са различитих страна, како из околине Руме, тако и из Сремске Митровице, Инђије, Новог Сада, Београда, Шапца…

Једно дивно, емотивно вече, које дају наду да су ти људи, тада дечаци, имали зашта да се боре. То вече је био још један доказ да Србије, она национална и родољубива, она згрожена разним парадама и ријалитима, она поносна и храбра, још није замрла, још постоји и још гордо стоји у борби против заборава.

Хвала свима од срца!

Долазак у Руму, окупљање и обавезе према медијима који су извештавали о првој промоцији “Бесмртног батаљона”

Присутнима у Дому културе обратили су се Далибор Киук (ИП Панонија), Милан Богојевић, Михаило Меденица, Ненад Милкић, Синди Иванковић, командант 53. гб Шљиванчанин, Дража и Цицибан, а све то су са стране посматрали још четворица “Кошараца” Гарић, Шмиги, Ћале и Микица

Након промоције уследило је кратко дружење, потписи и по која размењена реченица. Драго ми је што су ту ноћ са нама били и чланови Церског марша из Шапца, затим Пеђа Меденица из Инђије, супруга и фамилија капетана Иванковића из С. Митровице, као и многи други.

Дружење учесника након званичног дела и сумирање утисака. Борба против заборава се наставља.

И на крају она без које ничега од овог не би било… Моја First Lady (како је прозваше Шапчани 🙂 ) Хвала ти, Драгана!

Љубав до краја живота: Драгана и Ненад Милкић

Хвала вам, рођени моји, што ме пратите и до скорог виђења. За сам крај о промоцији је извештавала и РТВ у свом Дневнику, па се тамо може видети делић атмосфере:

Рума: Промоција “Бесмртног батаљона”, трећег тома о јунацима са Кошара

НАПИШИТЕ КОМЕНТАР

Унестите коментар!
Унесите име