О прва два дела трилогије о Кошарама, писала је и Жана Живаљевић, новинарка, која је са читаоцима желела да подели своје импресије. Хвала драгој Жани.

Сваком Србину, савком српском дому, свакој библиотеци у Србији препоручила бих да има овакве књиге и да прве две досада објављене комплетира у вредно сведочанство о томе како су неки млади Срби осам деценија доцније поновили подвиг својих предака Солунаца.

Непоновљива вредност Милкићевог дела, које га уписује у ауторе попут Стевана Јаковљевића са “Српском трилогијом” или Добрице Ћосића са “Временом смрти”, живо је сведочанство голобрадих бранилаца караула на Проклетијама, међу којима ће се најдуже памтити, управо захваљујући његовом перу – Кошаре.

Усудила бих се да предвидим и судбину Милкићевог дела: живимо, нажалост, у време које грубо брише и заборавља сећања, зато дајем савет – сачувајте ове књиге док се још појављују и објављују.

Иза њих није стао нико до Милкића и бораца који су у овим одсудним историјским биткама учествовали. Начин да им одамо пошту је да себи обезбедимо комплет и чувамо га за своје потомство, то смо им дужни. Могуће је да врло брзо, кад савременици оду, неће имати ко да им сведочи.

Аутору желим много посећених промоција, много издања, а сваком читаоцу да се поноси, јер има чиме. Истином о својим славним прецима, који одржаше завет светог кнеза Лазара, славних војвода из Првог светског рата и браниоцима Кошара, које нису никада пале непријатељу у руке.

Жана Живаљевић, новинар

НАПИШИТЕ КОМЕНТАР

Унестите коментар!
Унесите име