И златиборски крај се одазвао зову карауле. Промоција романа „Зов карауле“ одржана је у Свечаној сали Градске куће у Ужицу, 23. новембра са почетком од 18 часова. Пред око 65 посетилаца присутнима су се представили и обратили борци са Кошара Веселин Ђокић, Божо Кецовић, Миле Пантовић и Томислав Рачић, као и новинар Михаило Меденица и аутор књиге Ненад Милкић.

Три сата пре почетка промоције одржан је помен палим херојима са границе. Помен се одржао у манастиру Рујан. Такође, обишли смо и вечну кућу хероја са Кошара, Булија, који је трагично настрадао након завршетка рака.

У скоро двочасовном програму Ужичани, као и гости из других градова, али и других држава (на промоцији били присутни и гости из Пљеваља и Рогатице) су могли да чују сведочења преживелих хероја, ходочашће Михаила Меденице, првог Србина који је након рата посетио Кошаре, као и говор Ненада Милкића о догађајима због којих је књига и настала.

Великим аплаузом су присутни наградили Ненадову подршку ђенералу Ратку Младићу који је дан пре у хашком трибуналу (намерно малим словом) осуђен на доживотну робију.

На послетку, мимо протокола, присутнима се обратила и госпођица Синђелић која је, као руководећи кадар у Ненадовој професији, говорила о Милкићевим личним и професионалним квалитетима.

Након промоције су се у приватном разговору окупили највећи новинари данашњице Меденица, Шапоњић и Биља Диковић, који су са осталим учесницима промоције, разговарали о борби против заборава која је узела маха и незадрживо хрли ка победи.

Сусрет након промоције није дуго трајао јер је део учесника морао у Лозницу, у којој је следећег дана, на Мратиндан била заказана ново вече сећања на хероје са Кошара.

НАПИШИТЕ КОМЕНТАР

Унестите коментар!
Унесите име