Седим и пишем овај текст са помешаним осећањима. Са једне стране сам срећан што је мој први роман, “Зовем се Дуња”, по трећи пут угледао светлост дана. Са друге стране пак негде у себи сам тужан јер је и ова књига одрасла, осамосталила се и пронашла свој пут међу читаоцима.

Да, наравно, сваки писац би требао бити срећан кад види да су његова дела читана. Да људи причају о њима. Ипак, постоје те приче, а “Дуња” је једна од њих, у које уткаш цео свој стваралачки опус у датом тренутку. Та прича не мора бити ни најбоља, ни књижевни исправна, ни без иједне грешке. Довољно је само што знаш да си дао све од себе да прича угледа светлост дана и да заживи.

А “Дуња” је морала да заживи. Дуг је био њен пут од првенца једног непознатог писца до трећег изласка из штампарије. И дођу тренуци као што је овај па кренем да се присећам. И сва сећања могу да стану у једно, мени веома битно. Наиме, када је после првог изласка из штампе једна жена, тада још увек девојка, прочитала “Дуњу”, одустала је од абортуса. Због једне коју знам и многих које не знам, због све деце која су рођена али и оних која нису, дао сам дозволу да поново пустимо “Дуњу” у штампу.

*
* *

ОБЈАШЊЕЊЕ:

Роман “Зовем се Дуња” је изашао 2013.године, да би већ 2014.године био доштампан. На жалост, људи који су тада преузели бригу о роману нису успели да ту причу изнесу како треба до краја.
Средином 2018. године поново преузимам ауторска права на роман, износим идеју да се иде у треће доштампавање али овог пута као самостално издање. Урађене су нове корице, нова лектура, прича је мало дорађена и допуњена. Коначна верзија романа “Зовем се Дуња” сада се налази на један клик од вас.

У продавници сајта или поруком на званичној ФБ страници може се поручити по акцијској цени од 500 динара плус трошкови поштарине. Акција ће бити продужена до Дана заљубљених.

*
* *

Многи су ме питали ко је “Дуња”, а одговор ће добити када виде задњу корицу романа. На њој пише:

Оптимистичне изјаве кажу да се у Србији годишње изврши „свега“ 50.000 абортуса.
Слутње и реална истраживања показују да тај број прелази 200.000 сваке године!

Србијом влада бела куга, а српска нација, остарела и измучена у ратовима, санкцијама и кризама, сваке календарске године само због абортуса изгуби град величине Шапца, Краљева или Чачка.

У тешким годинама за наш народ јавила нам се Дуња.
Она је девојчица која се никада неће родити.
Она је душа која прашта.
Она је глас који опомиње.

Она је наша савест!

1 КОМЕНТАР

  1. Феноменална књига! Ова књига треба да уђе у обавезну лектиру и тако едуковати децу на време да је чедоморство убиство.

НАПИШИТЕ КОМЕНТАР

Унестите коментар!
Унесите име